Актуални агро новини.По-високи приходи от продажбата на алтернативи на млечните продукти в глобален мащаб.

По-високи приходи от продажбата на алтернативи на млечните продукти в глобален мащаб. Очаква се те да достигнат над 16 милиарда долара към 2018 г. Анализът е на експерти, които следят тенденциите в сектора.

Производството се е увеличавало с 20% годишно през периода 2012-2016-та. Повече от половината от нововъденията не съдържат лактоза и генетично модифицирани организми. Пазарът на подобни продукти в млекопреработвателната индустрия показва нарастващи нива. Причината се дължи и на интерес от страна на потребителите, които все по-често търсят напитки на растителна основа. Това са най-вече хора, страдащи от алергии. Секторът е насърчаван и от популяризирането на растителните варианти, особено напитки и кисели млека, замразени десерти и сладолед, сметана и сирене. Развитието на растителните храни е една от водещите тенденции в сектора през тази година. Очаква се и увеличаване на месните алтернативи, тъй като все повече потребители избират диетичното хранене. При създаването на продуктите се използват зърнени култури като ориз, ядки - бадеми, лешници и макадамия, както и необичайни варианти - коноп и ленено семе. Бадемовото мляко е начело в списъка като алтернатива на млечните продукти. Ръстът на продажбите е 32%.

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));