Актуални агро новини.Петиция срещу замърсяването на Черно море.

Екоорганизациите „За Земята" и „Грийнпийс" започнаха петиция срещу замърсяването на Черно море с пластмаса. Те апелират Министерството на околната среда и водите да предприеме строги мерки за решаване на проблема. След като се съберат необходимите подписи на граждани, петицията ще бъде адресирана до министъра на околната среда и водите Нено Димов.

През идните месеци европейските преговори за по-амбициозно законодателство за намаляване на отпадъците навлизат в решаваща фаза, която ще определи бъдещите политики в сферата до 2030г. България не подкрепя предлаганите по-високи цели за повторна употреба и рециклиране на отпадъци и опаковки, което е заявка за продължаване на неефективното управление на отпадъците у нас, посочват еколозите.
„Една от възможните мерки е забрана за полиетиленовите торбички, защото в момента въпреки, че се взеха някакви мерки те не работят. В магазините винаги се намират начини да се заообиколят - ние като крайни потребители си плащаме цената за торбичката, но тя е преразпределена по друг начин в крайния продукт. Една забрана за торбичките би работила, такъв успешен пример ни дава Италия", коментира Деница Петрова от „Грийнпийс".

Автор: Данаил Андреев

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));