Актуални агро новини.Деца се учиха как да пазят природата от замърсяване.

Как да намалят своя екологичен отпечатък върху природата и как да опазят планетата от замърсяване. На това се учеха децата от „Лятна занималня" в ОУ „Христо Смирненски" - Пазарджик и Езикова школа „Логос".

Участниците се запознаха с приключенията на Флупи и разсъждаваха за неправилните действия на хората и натрупването на отпадъци. Децата бяха поощрени за своята активност с магнитчета на защитени животни и растения, обект на опазване в област Пазарджик. Най-активните получиха тетрадки и книжка „Оцвети лятото".

Образователната екологична инициатива е част от програмата на детския отдел „Лято в библиотеката". РИОСВ дари на библиотеката книги за биосферен резерват „Мантарица" и природен резерват „Беглика", за устойчивото развитие и за състоянието на европейската околна среда.

 

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));