Актуални агро новини.Международен семинар „По Западния път на коприната“ ще се проведе в София.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Втория международен семинар „По Западния път на коприната". Събитието се организира от Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН и Министерството на туризма на Р. България със сътрудничеството и подкрепата на Европейската комисия.

Семинарът започва утре и ще приключи на 28 юни 2017г. Официалната цеременония по откриването ще започне в 9 часа на 27 юни. Събитието ще бъде разделено на 3 части - два уъркшопа и техническо посещение. Поканени са представители на страните-членки на програмата „По пътят на коприната", български и чуждестранни представители на научно-изследователски центрове, браншови организации и бизнеса.

България членува в програмата на СОТ „По пътят на коприната" от 2012 г. Чрез реализирането на този проект се цели популяризиране на възможностите за осъществяване на туристически дейности по западните участъци на Пътя на коприната. Една от основните идеи на инициативата е да бъдат обособени туристически маршрути по „Западния път на коприната", а в дългосрочен план се очаква това да доведе до интензифициране на транснационалното сътрудничество между страните, членуващи в програмата на СОТ „По пътя на коприната".

Цялата програма можете да видите в сайта на министерството.

, 'facebook-jssdk'));