Актуални агро новини.Проведе се Националният фолклорен събор Леденика.

Проведе се Националният фолклорен събор „Леденика". Сред официалните гости бе министърът на туризма Николина Ангелкова. „Провеждането на това събитие за втора поредна година показва, че имате желанието и полагате усилия да съхраните българските традиции и да популяризирате региона сред повече български и чуждестранни туристи", посочи министър Ангелкова. Тя припомни, че Враца е избрана за една от ЕДЕН дестинациите в България. „Враца води началото си от богато тракийско селище и през вековете остава важен занаятчийско-търговски, а по късно и индустриален център", каза още министърът на туризма.

По думите й инициативи като тази са примери, които трябва да бъдат следвани и развивани, защото това ще допринесе не само за запазване на българския дух, но и за изграждането на България като устойчива целогодишна туристическа дестинация.
През 2016 г., когато се проведе за първи път, съборът бе посетен от над 5 000 човека. Също така, Националният фолклорен събор „Леденика" бе победител в категория „Духът на България" в първите държавни Годишни награди в туризма.

, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));