Актуални агро новини.С промени в Закона за туризма ще бъде определен статута на националните курорти.

„Подготвяме промени в Закона за туризма, с които ще се определи статута на националните курорти. Идеята е по този начин да се регулират инфраструктурата, архитектурния им облик и всички въпроси, свързани с преместваемите обекти в тях и всички други дейности, които се извършват на територията на националните курорти". Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че именно националните курорти изграждат имиджа на дестинацията.

Министърът на туризма коментира, че от януари до май месец 2017 г. посещенията на чуждестранни туристи у нас бележат ръст от почти 13% спрямо същия период на 2016 г. По думите й съобразно класациите на големите туроператори, с които Министерството работи, България е на едно от първите места като дестинация за семейна почивка. „Семейният туризъм заема над 60% от общия по българското Черноморие", обобщи министър Ангелкова.

„Морски плаж „Слънчев бряг-юг" е един от обектите, който през годините няма нарушения", посочи Николина Ангелкова и каза още , че морската ивица и тази година е отличена със „Син флаг".