Актуални агро новини.Министър Порожанов представи екипа и приоритетите пред комисията по земеделие и гори в Народното събраниe.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов представи екипа  и приоритетите пред парламентарната комисия по земеделие и гори.  Сред тях са устойчиво и конкурентоспособно пазарно-ориентирано земеделие, стабилно развитие на хранително-вкусовата промишленост,  многофункционално управление на горите, развитие на сектор „Рибарство и аквакултури“ и председателството на съвета на ЕС.

Амбицията ни е да не останат на хартия, а да бъдат изпълнени със съдържание и задълбочен анализ, каза министър Порожанов. Той участва и в блиц контрол, при който депутатите  от различните политически сили му задаваха въпроси. Един от тях беше за пораженията от градушките. Стана ясно, че до 14 часа на 5 юли комисиите са установили 100% пропаднали площи при 118 000 дка с пшеница, слънчоглед, царевица и рапица. Беше обсъдено и здравословното състояние на горите, като министерството подготвя мерки, за да се намалят съхнещите гори от болести и корояд. Министър Порожанов беше питан и за проверките за двойствен стандарт на храните.

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));