Актуални агро новини.Завръщане на ловния сокол в България.

Общо 16 млади ловни сокола бяха освободени тази година в покрайнините на Стара Загора. 13 от тях са излюпени във волиерите на Спасителния център, а 3 са дарени на проекта Verein Eulen- und Greifvogelschutz Österreich.

Често хората свързват Спасителния център за диви животни с реанимация, амбулатория, волиери, хранене на бебета.. Това, обаче съвсем не обхваща цялата работата на служителите.

Така, например, освен дейността по отглеждане и размножаване на ловни соколи в Центъра, имат и много работа на терен. Тя започва с първите дни на младите ловни соколи на свобода и приключва докато и последното пиле не напусне територията на адаптационните волиери. До тогава теренният екип на проект „Завръщане на ловния сокол в България" обикаля района в търсене на млади соколи и се грижи, за това те да имат разнообразна и прясна храна.

 

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));