Актуални агро новини.Проливни дъждове в Германия спряха прибирането на реколтата.

Проливни дъждове в Германия спряха прибирането на реколтата. През последните два дни валежите в някои региони на страната са достигнали повече от 130 литра на квадратен метър.

В северната провинция Долна Саксония дъждовете през последните 24 часа са повече, отколкото обикновено за целия месец юли, съобщават от федералната метеорологична служба. Фермерите в провинцията са силно обезпокоени, тъй като лошото време е спряло работата по полето. Нивите с пшеница, готови за жътва, са под вода, както и ливадите с готова за коситба трева. Опасенията са не само заради забавянето, но и за влошаване на качеството на зърното В други части на Източна Германия на много места реките са прелели и нивата им са опасно високи. Дигите все още удържат водните маси, въпреки това някои населени места се готвят за евакуация. По поречията на по-малките реки, където няма големи диги, има наводнени мазета. Дъждовният фронт е преминал през централната част на страната, както и през части от източна и южна Германия. Метеоролозите очакват циклонът да се премести на Изток, но вече с отслабващи валежи.

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));