Актуални агро новини.МОСВ отново е партньор на кампанията „Да изчистим България заедно“.

За седма поредна

година Министерството на околната среда и водите ще бъде основен партньор на кампанията „Да изчистим България заедно“ на БТВ Медиа груп. Това съобщи зам.-министърът на околната среда и водите Николай Кънчев при обявяване на кампанията. И тази година МОСВ поема ангажимента в деня на почистването – 16 септември, събраните отпадъци от замърсените терени да се депонират без такси на съществуващите общински и регионални депа. До тях ще бъде осигурен  свободен достъп на транспортните средства, които се включат в инициативата. Министерството ще осигури чували и ръкавици за участниците в почистването, както и ваучери за гориво за извозване на събраните отпадъци. Ръководството на министерството и всички регионални структури ще се включат лично в почистването, каза  зам.-министър Кънчев.

 „Да изчистим България заедно” е мащабна доброволческа инициатива, която цели да създаде обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на природата, за чиста България в дългосрочен план.

Акцент в „Да изчистим България заедно” е Денят на голямото почистване, който за първи път ще се проведе през есента. Стотици хиляди доброволци ще излязат на 16 септември, за да покажат , че можем да изчистим боклука от България заедно.

Тазгодишното издание на кампаниятаще завърши с класация и награждаване на областите с най-голям принос към каузата да докажем, че България може да бъде чиста.