Актуални агро новини.Филм за Националния парк „Рила“ заснима телевизионният център в Благоевград.

Снимките на документален филм за 25-годишнината от обявяването на Национален парк „Рила“ за защитена територия започват специалистите от парковата дирекция и екип на Районния телевизионен център – Благоевград (РТВЦ). Решението за съвместна инициатива по създаването на нова творческа продукция взеха директорът на Дирекция „Национален парк „Рила“ Красимир Андонов и Валери Яков, ръководител на РТВЦ – Благоевград. С филма се цели не само да се популяризира съхраненото уникално биологично разнообразие, природните забележителности и да се представи историята на парка, но и да се увлече зрителят – чрез ярки и запомнящи се кадри от защитената територия, които провокират, загатват и трогват аудиторията.

Идеята е да бъде създаден филм ретроспекция, посветен на парка, на хората, работещи за опазване на природните богатства и на младото поколение , което да продължи завета – с обич да съхраняват природата. Лентата ще бъде заснета по договор между РТВЦ и ДНП „Рила“. Като дългогодишни партньори  двете страни участват солидарно при заснемането с екипи на терен, монтиране на видеоматериала и продуцирането на документалния филм.

Експерти от Националния парк и екип на телевизионния център: режисьорът Румяна Ангелакова, репортерът Николай Янев, операторът Димитър Балджиев и видеотехникът Методи Стоилков, вече посетиха района на Седемте рилски езера, хижа „Скакавица” и едноименния водопад, изкачиха връх Мусала, преминаха по живописни екопътеки и ботанически маршрути.