Актуални агро новини.За първите шест дни от месец август ИАРА е установила 11 нарушения.

За периода от 01.08.2017 г. до 06.08.2017 г. инспекторите на ИАРА са извършили общо 154 проверки на територията на страната, отразени в констативни протоколи /КП/.
Установените нарушения за периода са 11 бр., за които са съставени актове за установяване на административни нарушения /АУАН/.

С актовете и констативните протоколи са иззети 3 120 м. хрилни мрежи, три гумени лодки, една лодка с твърд корпус и две въдици.
Иззета е риба – 570 кг., от която 547 кг. е дарена на Социален патронаж Бургас
и черна морска мида – 250 кг. , върната във водата.

Почти цялото количество от иззетата риба е при извършени проверки на два леки автомобила, превозващи сребриста каракуда и платика, незаконно придобита от яз. Мандра.
От същия водоем, при съвместна проверка между ИАРА Бургас и служители на РУП гр. Средец са извадени 1 200 м. мрежи, с улов от почти 90 кг. сребриста каракуда, която е върната във водата.

След получен сигнал от Центъра за наблюдение на риболовните кораби /ЦНРК/, инспектори от ИАРА Бургас, съвместно с двама доброволни сътрудници на агенцията, са извършили поверка на ез. Вая, от където са извадени мрежи с обща дължина 650 м. Уловената в тях риба – маломерен шаран, около 70 кг. е върната обратно в езерото.

След подаден сигнал на тел.112 за бракониерски мрежи в яз. Доспат беше извършена проверка от инспектори на ИАРА Пазарджик. При проверката са открити и извадени риболовни мрежи с обща дължина около 430 м, като уловената в тях риба от вида костур и червеноперка е върната обратно във водата.

На 04.08 срещу 05.08.2017 г. инспектори на ИАРА-Търговище, отдел РК „Централен Дунав“ са извършили проверка по вода на яз. Ястребино. При проверката на язовира са открити 3 броя мрежи с обща дължина 240 метра и размер на окото 60 мм. Уловената в тях риба от вида шаран и сребриста каракуда е освободена и върната във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));