Актуални агро новини.Има опасност от навлизане на африканска чума по свинете у нас.

Има опасност от навлизане на африканска чума по свинете у нас. За това сигнализират от Съюза на ловците и риболовците в България. Болестта вече е стигнала до Румъния и бързо се разпространява.

Въпрос на време е африканската чума да стигне и до нашата територия от съседката ни, смятат ловците. Заболяването засяга домашните и дивите свине. Смъртността е висока. Ваксина срещу този вирус няма затова са необходими стриктни мерки за биосигурност.

От Съюза на ловците и риболовците са предприели информативна кампания за африканската чума по свинете. Болестта нанася големи икономически загуби, уточняват браншовиците.

Африканската чума по свинете е високопатогенна инфекциозна болест. Тя се  характеризира с висока заболеваемост и бърза смъртност.

Автор: Данаил Андреев

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));