Актуални агро новини.Правителството одобри позицията на България за неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство.

Правителството одобри позицията на България за неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе в периода 3-5 септември в Талин. Тема на заседанието ще бъде Управление на риска: Предоставяне на фермерите на ефективни инструменти за управление на риска след 2020-та. Министрите ще дискутират и въпроса дали фермерите са осъзнали своята отговорност за управлението на рисковете и дали ОСП е осигурила достатъчно ефективни инструменти, за да реализират тази своя отговорност. На заседанието се предвижда европейският комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витенис Андриукайтис да представи информация за актуалното развитие по случая със заразените с фипронил яйца.

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));