Актуални агро новини.Фестивал на розовия домат в София.

Първо издание на “Фестивал на розовия домат-фестивал на танците, движението и здравословната храна“ се проведе днес в София. Организатор на празника е МЕТРО България.

Жители от всички краища на столицата се стекоха в Княжевската градина, за да се насладят на изобилието от най-добрите розови домати и да се срещнат лично с производителите.

„Розивият домат е познат и обичан от българите, заради невероятните си вкусови качества. За нас е радост, че можем да предложим на потребителите това, което сме отгледали с много труд и любов.“ Това заяви Цветан Цветанов- земеделски производител от село Лепица, област Плевен пред екипа на АГРО ТВ. В стопанството си Цветан отглежда зеленчуци от години. Той е един от многото производители, които се довериха на МЕТРО България и предлагат розови домати директно на клиентите на голямата търговска верига.

Богата програма с изпълнители на живо, томбола и дегустации бяха само малка част от изненадите, които зарадваха гостите на празника. Една от най-големите атракции беше приготвянето на над 1 тон лютеница от майстор Ангел Ангелов и неговия екип. 

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));