Актуални агро новини.Фермерският фестивал "От нашата ферма - с любов за вас!" тази седмица предлага.

Всички знаем за песто, всички обичаме песто! Но на нашия Фестивал за първи път ще можете да опитате фермерско песто с прекрасен хляб. Био песто и майсторски хляб!

Био босилек на Надя, Биофермата на Надя и био лешници на Сузана от Виниярд, както пресен хляб с дива мая на Богдан от „Топлата  фурна“: ето това ви очаква на Фестивала на 27 септември. Комбинация, на която не може да се устои. Няма начин да не ви хареса. Надя и Сузана ще направят разновидности с лимон, чесънче, люто пиперче… Освен да опитате, ще можете да си купите босилек и лешници, за да направите фермерското песто вкъщи. И разбира се, върви най-добре с хляба на Богдан.

Основните дегустации са по традиция на два пъти през деня: от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа в Демонстрационната шатра.

На Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ има богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки… Много от продуктите са биологични.  Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“ , който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.