Актуални агро новини.Министър Порожанов ще участва в Четвъртата международна конференция „Мир и земеделие”.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще участва в  Четвъртата международна конференция „Мир и земеделие”, която се провежда в рамките на проекта „Хляб на мира”. Форумът се организира съвместно от Министерство на земеделието, храните и горите и Национална асоциация на зърнопроизводителите. Събитието ще се проведе от 27 до 29 септември 2017 г. в к.к. „Златни пясъци” под надслов „Устойчиво управление на земеделската земя”.

Конферентната програма започва в 9:00 ч. на 28 септември и включва представяне и обсъждане на позициите на всички участващи държави относно бъдещата Обща селскостопанска политика на ЕС, след което е предвидена пресконференция от 12:00 ч. По-късно през деня ще се проведе и тържествена церемония по разчупване на Хляба на мира 2017 и предаването му на домакините през 2018 г. Естония и Латвия, както и дискусия върху засилване на обществения отзвук от посланието на проекта.

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));