Актуални агро новини.На 4 октомври отбелязваме Световния ден за защита на животните.

На 4 октомври отбелязваме Световния ден за защита на животните. За първи път денят е отбелязан през 1931 година по решение на Международния конгрес на привържениците на движението за защита на природата във Флоренция.

Инициативата за международен празник за защитата на животните е на германския учен и писател Хайнрих Цимерман. През 1923 година той започва да издава списание, в което настоява защитата на животните да има свой международен ден. На 4 октомври 1924 година се състои първото събрание на основаното от Хайнрих дружество. Пет години по-късно във Виена се провежда Третият международен конгрес за защита на животните. В него участват представители на 152 организации от 32 държави. Форумът гласува програма с 23 точки, като последната предвижда въвеждането на международен ден за защита на животните. Това става факт две години по-късно, на следващия конгрес във Флоренция.

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));