Актуални агро новини.Горски инспектори от РДГ - Стара Загора задържаха 47 кубика дърва за огрев.

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Стара Загора и служители на  Държавно ловно стопанство „Мазалат“, със съдействието на представители на полицейски участък гр.  Павел баня, са проверили склад, в който се съхранява и преработва дървесина. В обекта, намиращ се в с. Александрово, община Павел баня, е установено наличието на 47 кубика дърва за огрев, немаркирани с контролна марка и за които не е представен превозен билет.

Дървесината е задържана в база за съхранение. По случая е образувано досъдебно производство.

Близо 1000 проверки са извършили горските инспектори при РДГ – Стара Загора през месец октомври за ползване на дървесина от горските територии; на превозни средства, транспортиращи дървесина; на обекти за съхраняване, преработка и търговията с дървесина и недървесни горски продукти, добити от горските територии. Проверени са ловци, риболовци и  физически лица.

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));