Актуални агро новини.Засилени проверки по случай наближаващите празници.

Във връзка с наближаващите Никулденски празници на 10.11.2017 г. инспектори на ИАРА-Пазарджик извършиха засилени проверки на водоеми, разположени на територията на област Пазарджик - яз. Батак-местност „Дъното“ и местност „Превала“, яз .Малък Беглик-местност „Старата поща“, яз. Голям Беглик-местност „Стената“, яз. Широка поляна, яз. Доспат-местност „Бърдуче“ и района на град Сърница.

Проверени са и 18 любители риболовци, при които не са установени нарушения. Спазва се забраната за улов на пъстърва през периода на нейното размножаване.

На 11.11.2017 г. при нощна проверка на яз. Батак, в района на местност „Дъното“ е открита 1 бр. мрежа в работно положение с обща дължина около 100 м. Уловената в нея риба от видовете каракуда-около 10 кг. и шаран около 4 кг. е освободена и върната обратно в язовира.

При проверка в района на местност „Баташки залив“ е открита още 1 бр. мрежа в работно положение с обща дължина около 120 м. и 9 бр.винтери с около 15 кг. уловени раци в тях. Раците са върнати обратно във водата. Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспекторите на ИАРА Пазарджик инспектираха и обекти за търговия с жива и замразена риба, съвместно с инспектори от Агенция по храните-БАБХ-гр. Пазарджик. Нарушения не са констатирани. Представени са всички необходими документи и разрешителни. Съставен е протокол за съвместна проверка.

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));