Актуални агро новини.Министър Димов се срещна с представители на концесионера на „Ски зона Банско“.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна вчера с кмета на община Банско Георги Икономов и с представители на концесионера на „Ски зона Банско“ -  „Юлен“ АД.

На министъра бе представен идейният проект за втори лифт, който преди дни концесионерът показа в медиите. 

От „Юлен“ АД заявиха пред министър Димов, че ще наемат проектанти, които да определят по геодезичен начин точното трасе за втори кабинков лифт в „Ски зона Банско“ и да изготвят мотивирано предложение.

Като следваща стъпка, концесионерът предвижда да се обърне към кмета на община Банско с искане за започване на процедура по изготвяне на Подробен устройствен план (ПУП), който подлежи на екологична оценка. Участниците в срещата увериха министър Димов, че ще бъдат спазени всички процедури, предвидени в екологичното законодателство.

На срещата с министъра на околната среда и водите присъстваха Петър Петров, член на борда на директорите „Юлен“ АД, Иван Хаджиев, ръководител „Лифтове“ в „Юлен“ АД, Иван Обрейков - маркетингов директор на “Юлен” АД и кметът на община Банско Георги Икономов.

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));