Актуални агро новини.Гръцки фермери отново на протест.

Фермерите в Централна Гърция отново ще блокират пътища. Протестът е насрочен за четвъртък, 25 януари. Това стана ясно след среща на представители на няколко фермерски организации.

Недоволството на стопаните от южната ни съседка е насочено срещу мерките на правителството в Атина за затягане на финансовата дисциплина и за икономии. Според Единната федерация на земеделските асоциации от окръг Лариса проблемите на земеделските производители произтичат от намалява доходите им.

С настоящия си протест фермерите се фокусират върху данъчното облагане, производствените разходи и цените на селскостопанските горива.

Най-вероятно ще бъде блокирана основната магистрала, която свързва Солун и Атина, като точното място ще бъде решено в последния момент. Според гръцки медии една от възможните точки за блокада е възелът Никая , близо до Лариса, където и друг път е имало протести с трактори и друга селскостопанска техника. Други фермери ще се съберат в района на пътния възел Мегалохори, в околностите на град Трикала.