Актуални агро новини.Зам.-министър Кънчев награди инвеститори в околната среда за 2017 г..

Зам.-министърът на околната среда и водите Николай Кънчев връчи наградите на победителите в конкурса на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) за отговорен бизнес в категорията „Инвеститор в околната среда”. „Зелено ориентираният бизнес е ценен наш партньор, защото зелена икономика може да се постигне само чрез прилагане на корпоративна екологична отговорност“, заяви Николай Кънчев.

Статуетки в категорията  „Инвеститор в околната среда” получиха „ЛИДЛ България“ за инициативата си „Дай шанс на Балканката“ за запазване на балканската пъстърва, „Дънди Прешъс Металс“-Челопеч - с проекта „Алтернативи за използване на рекултивирани терени“, и „Humanita“ - със системата си за разделно събиране на текстил.

В шестте категории на „Годишните награди за отговорен бизнес 2017“ се състезаваха 112 проекта на 71 компании. Церемонията на 15-то издание на класацията за корпоративна социална отговорност се състоя в понеделник, 27 февруари, в хотел „Шератон“ в София.

Финалистите в категорията „Инвеститор в околната среда” ще бъдат номинирани и в Европейските бизнес награди за околна среда на Европейската комисия, на които БФБЛ е координатор за България. Проектите и победителите са оценени от независимо жури, в което участват представители на бизнеса, публичния и неправителствения сектор , академичните среди и медиите.