Актуални агро новини.Системен нарушител , , хванат в момент на транспортиране на незаконна дървесина в местност край Сливен.

Служители на Регионалната дирекция по горите (РДГ) - Сливен заловиха лице, извършващо нерегламентирано транспортиране на дървесина. Нарушението е констатирано на 08.03.2018 г. на територията на ТП Държавно горско стопанство – Сливен. Проверката е направена в местността „Бармук баир“ след продължително наблюдение от получени сигнали на граждани за нарушения. Извършителят фигурира в горските регистри и е познат като системен нарушител.

Проверяващите са съставили 2 акта за установени административни нарушения по Закона за горите (ЗГ). Задържани са един кон, каруца, самари и един кубик дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка и непридружени с превозен билет. 

Работата по случая продължава.

За последните 10 дни на територията на РДГ–Сливен горските инспектори са извършили  214 проверки, от тях 47 са на превозни средства, 8 на обекти за добив на дървесина, 57 на обекти за продажба на обла и фасонирана дървесина и НГП. Проверени са и 17 риболовци и 85 други физически лица и имоти. За периода са съставени общо 28 акта по ЗГ.  В прокуратурата са изпратени 14 преписки.

Проверките за спазване на горското законодателство продължават.