Актуални агро новини.Да се запази безмитната търговия с аграрни стоки и след излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Да се запази безмитната търговия с аграрни стоки и след излизането на Великобритания от Европейския съюз. Това искане постави председателят на Националния фермерски съюз във Великобритания.

В статия за фермерски вестник Батърс предупреждава, че британското селско стопанство не бива да пренебрегва европейския пазар. Дори след напускането на Обединеното кралство , Европа ще остане важна за фермерите на острова, тъй като 80 процента от британския износ на млечни продукти, 40 на сто от агнешкото и 75 процента от пшеницата и ечемика са насочени за страните отвъд Ламанша.

Батърс призова правителството в Лондон да се вслуша по-добре в желанията и нуждите на земеделските стопани и да защити по-добре интересите на аграрния сектор и хранителната промишленост при преговорите за Брекзит. По думите й браншът дава близо 4 милиона работни места и генерира над 126 милиарда евро за брутния вътрешен продукт.
Батърс е първата жена, избрана да ръководи Националния фермерски съюз в 110-годишната му история. Тя е потомствен фермер. От 2014 година заемаше поста вицепрезидент на Съюза.