Актуални агро новини.Добруджански фермери сигнализират за разораване на полски пътища.

Декларация до народните представители и до Министерството на земеделието изпрати Добруджанският фермерски съюз. В нея се поставя въпроса за разораването на полските пътища и въпрепятстване на ползвателите на земята да стигнат до нивите си.

Разораване, изместване и неподдържане – така най-общо може да се обобщят проблемите с полските пътища в Добричка област. С искане за отстраняване на тези нередности Добруджанският фермерски съюз излезе с декларация. Тя е адресирана до народните представители от Добричка област , до министъра на земеделието и до кметовете на общините.

Над 3 млн. и 600 хил. дка са обработваемите площи в Добруджа. Сериозна част от тях са засегнати от този проблем. Сигнализирани са и кметовете на добруджанските общини.

По предложение на Даниела Димитрова, агроведомството ще изпрати до земеделските служби указания. Предвижда се при годишната комасация на земята производителите, които я обработват и имат касателство към полския път, да декларират, че той няма да бъде разораван. По този начин няма да бъде възпрепятстван достъпът на ползвателите до нивите им.

Гледайте повече в новините на АгроТВ.

 Автор: Галина Недкова