Актуални агро новини.Днес от северозапад облачността ще продължи да се разкъсва и ще преобладава слънчево време.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и през деня ще се задържи почти без промяна.

Днес от северозапад облачността ще продължи постепенно да се разкъсва и намалява и над северозападната половина от страната ще преобладава слънчево време, докато над югоизточната половина, през по-голямата част от деня, все още ще бъде предимно облачно със слаби валежи. Вечерта и там облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб, в Северна България до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София – около 12°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Над Западна Стара планина ще е предимно слънчево, а до края на деня и над останалите планински масиви облачността ще се разкъса и намалее. Преди обяд на места в Рило-Родопската област ще има превалявания от сняг , под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с по-съществени разкъсвания на облачността в северните райони. Там вятърът ще е от запад-северозапад, докато в южните все още ще е от североизток. По южното крайбрежие ще има и слаби валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 7° и 10°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето е 2 бала.

На 28.03.2018 слънцето ще изгрее в 07:16 часа и ще залезе в 19:48 часа. Продължителност на деня 12:32 часа.

На 28.03.2018 луната ще изгрее в 16:22 часа и ще залезе в 05:42 часа. Осветеност на диска в 0h UT 85 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.