Актуални агро новини.Румен Порожанов: Подкрепяме качественото българско производство.

Министерството на земеделието, храните и горите винаги е подкрепяло качественото българско производство. Интересът към българските традиционни храни се повишава ежедневно, при това не само в България, а и в Европа. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който бе гост на отбелязването  на една година от пускането на пазара на продуктова линия с традиционни български продукти.

От компанията подчертаха, че в техните магазини в Европа са реализирани продажби на традиционни български продукти на стойност 15 милиона лева за една година , като 20 български компании успяват да реализират продукцията си извън страната. Те имат възможност да изнасят в 22 страни. През миналата година са били продадени 131 хил. бутилки вино, а само досега за 2018 г. има твърди заявки за износ 350 хил. бутилки в държави като Полша, Словения, Унгария, Германия и Великобритания.

Председателите на Националната Лозаро-винарска камара Радослав Радев и на Националния браншови съюз на хлебопекарите и сладкарите Мариана Кукушева потвърдиха, че българската продукция се радва на все по-голям интерес в Европа.