Актуални агро новини.Започналите от запад валежи от дъжд ще обхванат цялата страна.

Днес, 1 април през по-голямата част от деня ще продължи да духа умерен и силен поривист вятър от юг-югозапад. Около обяд над западните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Започналите от запад валежи от дъжд ще обхванат цялата страна. След обяд ще има условия и за гръмотевици. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

В планините ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър , който през деня постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, над около 1900 метра - от сняг. Ще има и гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието ще бъде ветровито. Ще духа силен поривист вятър от юг-югозапад. Привечер ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Облачността ще е значителна и след обяд ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 14 и 19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, по северното крайбрежие до 4. Температурата на морската вода е 7-8°.