Актуални агро новини.„Забавно лято“ с РИОСВ – Хасково.

Две групи от над 70 деца на възраст от І до ІV клас посетиха Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Инициативата е част от програмата на Младежки център – Хасково „Забавно лято“.

Децата се запознаха с основните дейности в инспекцията, изгледаха презентация на тема „Как да действаме, когато намерим бебе на птичка или на диво животно?“, активно участваха във викторина и познавателни екоигри, чрез които получиха нови знания за защитените видове птици и животни в България. Споделиха завидни знания за природата и нейното опазване и личен опит за грижа към заобикалящата ни среда. В заниманието участваха и младежи от Екоклуба към инспекцията. В края на срещата децата споделиха, че искат да живеят сред „чиста, зелена и цветна“ околна среда и посочиха с конкретни примери, как ние хората , можем да постигнем това.

Екоинициативата се провежда за втора година в партньорство с Младежкия център и цели повишаване на екологичната култура на подрастващите и възпитаване на позитивно отношение към природата и нейното опазване. По програма децата ще посетят и други институции в града, също така терариума в Хасковски минерални бани и други интересни места, откъдето ще получат нови и полезни знания.