Актуални агро новини.Нарисувайте Атанасовското езеро с кал, сол и миди.

Само през август едно ново и интересно място - пространството "симБиотично" ви очаква, за да научите всичко за Атанасовско езеро, да си създадете вълнуващ арт спомен и да се полюбувате на птиците, солта и богатствата на Бургас.

"Светлина в солта" е най-новият проект на Българска фондация Биоразнообразие - клон Странджа, финансиран със съдействието на Община Бургас. Чрез серия от Арт ателиета и работилници в най-активния туристически месец август в "симБиотично" ще се привлекат млади хора , семейства с деца, но и по-възрастни граждани, които посещавайки района на солниците и Атанасовско езеро ще се потопят в магията на изкуството и природата.

Две от ателиетата вече се случиха на 10 август по време на Фестивала на солта. Сега е ред на следващите три - на 18 август, на 22 и на 30 август.

Ателие "Нарисувай твоето езеро" - с кал, сол, миди и камъни на 18 август (събота) 11.00 - 13.00; "Имаш поща" - арт ателие за пощенски картички с колажи и сол на 22 август (сряда) 18.00 - 20.00; Работилница за фото-рамки със стари солничарски дъски на 30 август (четвъртък) 18.00 - 20.00.

Участието в ателиетата е безплатно, а всички сувенири, изработени по време на работилниците остават за спомен на самите участници.

Организаторите очакват  чрез тези арт събития още повече да се увеличи интересът към "симБиотично - пространство на Атанасовско езеро"  в последните му работни дни до началото на септември, а и за следващия сезон.

Специалната комбинация от културни и природни, материални и духовни ценности на Атанасовското езеро го превръща в перфектна образователна среда, но и в място, където човек може да се докосне до различните сфери на изкуството и да се забавлява неподправено.