Актуални агро новини.Министър Димов се срещна с председателя на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с председателя на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев. Двамата отбелязаха досегашния добър и ползотворен диалог между министерството и работодателската организация и изразиха надежда, че той ще продължи и по време на председателството на Радев. Тема на разговора бяха основно възможностите за задълбочаване на партньорските отношения.

Министър Димов увери , че МОСВ ще продължава да работи за намаляване на административната тежест за бизнеса и за намиране на максимално устойчиви законодателни и нормативни решения по конкретни проблеми.  Председателят на БСК заяви готовност експертите на камарата да участват при обсъждането и подготовката на нормативни  актове в областта на околната среда, които засягат бизнеса.         

Нено Димов и Радосвет Радев се договориха в периода октомври-ноември т.г. да организират среща на заинтересованите браншови организации с ръководството и експертите на МОСВ, на която да бъдат обсъдени актуалните проблеми във връзка със спазването на екологичните норми.