Актуални агро новини.Понижение на температурите, главно в Южна България ще превалява сняг.

По данни на НИМХ преди обяд все още на места, главно в Южна България ще превалява сняг, но в процес на отслабване и спиране. След обяд над Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен, в Източна България силен до бурен вятър от север-североизток и с него застудяването ще продължи. Максималните температури ще са от минус 5°- минус 2° в Северна до минус 1° - плюс 4° в Южна България. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за ноември.

В планините в сутрешните часове все още ще вали слаб сняг , но до обяд в повечето места ще спре. След обяд над масивите от Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее. Най-късно ще спрат снеговалежите в Рило-Родопската област и Странджа и Сакар. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Застудяването ще продължи и максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

По Черноморието ще остане ветровито със силен до бурен вятър от север-североизток. След обяд и в южните райони валежите ще спират. Температурите ще продължат да се понижават и максималните ще са от минус 1 до 2°, само в най-южните райони до 5°. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

На 29.11.2018 слънцето ще изгрее в 07:35 часа и ще залезе в 16:55 часа. Продължителност на деня 09:20 часа.

На 29.11.2018 луната ще изгрее в 23:43 часа и ще залезе в 12:58 часа. Осветеност на диска в 0h UT 62 %. Фаза на луната: последна четвърт.