Актуални агро новини.Румен Порожанов: Важно е да се утвърждават прекрасните вкусови качества на родните продукти.

Във връзка с инициативата “Ден на българския производител”, част от кампанията “Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти!” министър Порожанов участва в откриването на магазин на голяма търговска верига в Пловдив, където беше представена и новата им продуктова линия „Българска ферма“. 

Министър Порожанов заяви, че е важно да се запази качеството на храните, които се предлагат на българските потребители и да се утвърждават прекрасните вкусови качества на родните продукти. „През последните три години българските производители на месо произвеждат над 210 хил. тона годишно, като през тази година се очаква количеството да бъде по-голямо“, каза още министърът.

От своя страна управителят на търговската верига, Бойко Сачански, посочи, че и двете кампании, на Министерството – „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти“ и на търговската верига – „Българска ферма“  стартират по едно и също време и могат да се определят като патриотични.  Кампания „Българска ферма“  ще предлага в магазините само прясно необработвано свинско месо, незамразено , единствено от български производители. Скоро ще се появят и пилешки пресни меса под същата марка.