Актуалниагро новини.Ферма заживотни с увреждания. Ферма в Израел се грижи заживотни с увреждания. Това е единственото място в страната, къдетоживотни с различни болести намират подслон, вместо да бъдат заклани от собствениците си.

Фермата е основана преди няколко години от екоактивист, който се бори за правата на животните, и бивша компютърна специалистка. Днес стопанството им не само се грижи за болнитеживотни, но и служи като образователен център за многобройните посетители.

"Ако искаш хората да отворят сърцата си за животните, събери ги заедно", е мотото на "Фермата на свободата". В момента я обитават 240животни, повечето от които са били предназначени за кланицата, но са спасени от деца ифермери. Други пък са намерени с тежки наранявания, явно изхвърлени от своите собственици, и са донесени там. Случаят с магарето Мири е точно такъв. Намерено е като малко в една канавка, със счупен крак. Наложила се ампутация, но Мири се научил да живее с недъга си. Най-новото попълнение пък е Нир, петмесечно теле, което носи протеза, след като и неговото краче е било ампутирано.

Сред посетителите най-често са деца, а тези от тах, които са с увреждания, намират в животните сродни души, разказват собствениците на фермата. Годишната издръжка на стопанството излиза около 1 милион долара, събирани чрез дарения от Израел и други държави.