Анализи

Глобалното производство на маслодайни култури ще бъде до 576.8 млн. тона, което е с 3 млн. тона над януарската прогноза

Експертите на американския департамент по земеделие повишиха оценката си за глобалното производство на маслодайни култури до 576.8 млнтона, което е с 3 млн. тона над януарската им прогноза, съобщава UkrAgroConsult. Основен принос за това ще има производството на соя, което е повишено с 1,7 млн. тона до 334,9 млн. тона. Въпреки това то изостава значително от нивото от 2018/19 година от 458,6 млн. тона.

Прочети още...

Българската пшеница е поевтиняла само с 2% за година

Цената на пшеницата през миналата година на международните пазари с изключение на САЩ е отбелязала спад, съобщиха днес от стоковата борса.

Прочети още...

У нас царевицата е поевтиняла с около 7% през миналата година

Цените на царевицата в края на миналата година са постигнали известна стабилизация на фона на тенденция за спад в прогнозите за световното производство до малко над 1 млрд.

Прочети още...

Добивите от слънчоглед чупят рекорди

На 10 януари Службата за външните пазари към Министерството на земеделието на САЩ (FAS USDA) оповести актуализираната си прогноза за производството на слънчогледово семе в света.

Прочети още...

Леко поевтиняване в рамките на месец при замразеното пилешко

С близо 3% по-ниска е средната цена на замразените бройлери у нас през юли, спрямо предходния месец. Килограм се търгува за близо 3 лева, показват оперативни данни на земеделското министерство. Минимален ръст отбелязва и средната за Европейския съюз цена – тя е 3 лева и 74 стотинки.

Прочети още...