Мероприятия в зеленчуковата градина.Подхранване на краставиците с народни средства.

Торовете, с които да

подхраните краставиците и които може да приготвите сами имат определено предимство: ще избирате компонентите по ваше усмотрение.
С какво ли не подхранват градинарите краставиците след засаждане. Ползва се мая, дървесна пепел, хляб, птичитор, лук и различни инфузии. А най-интересното е, че такова подхранване работи перфектно. Ето рецепта заторене с люспи от стар лук.
Торенето с люспи от лук може да се приложи както за поливане на корените, така и за листно третиране. Пръскането и поливането на краставиците с инфузия от люспи на стар лук не е само пълноценно подхранване, но и защитава растенията от болести.
Тази инфузия се приготвя от 20 г люспи от стар лук и 5 литра топла вода. Сместа се оставя да престои в продължение на 4 дни, след което се филтрира. Третирането с такава инфузия е полезно не само за краставиците, но и за доматите.

Правилно подхранване на краставиците с инфузии и отвари
. Тъй като отварите и инфузиите най-често са концентрирани, за да полеете или напръскате краставиците , отварата следва да се разреди с вода.
. Краставиците могат да бъдат поливани по два начина: директно под корена и в бразда, до растенията на разстояние 6-7 см от тях.
. За целия сезон тази култура се препоръчва да се подхранва 3-4 пъти.
Доброто развитие на краставиците и тяхното плододаване в много отношения зависят от правилното хранене. Какви торове ще се използват за това - всеки градинар решава сам.