Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Свиневъдство

В Китай гледат прасета гиганти

Китайците отглеждат огромни прасета, за да възстановят загубите, причинени от африканската чума по свинете (АЧС). Болестта опустоши Страната на Червения дракон и за няколко години популацията с прасета вече е наполовина.  Цените на едро за свинско месо в Китай са се покачили над 70% тази година, докато запасите от свине са паднали с 39% за август, съобщава govedovad.com.

Отглеждане на Източнобалканска свиня


Източнобалканската свиня е средна на ръст и живее свободно около 15 години като завършва своя растеж на около 3-годишна възраст. Достига полова зрялост около 9-тия месец след раждането.

Фуражи за свине и прасета

ЛЮЦЕРНОВО БРАШНО

За нуждите на фуражната промишленост обикновено се използва изсушена с топъл въздух суровина. За получаването на висококачествен сух продукт особено значение има използването на съвременни сушилни и спазването на технологичния режим на сушенето.

Комбинирани фуражи за свине

Комбинираните фуражи съдържат широка гама суровини от растителен и животински произход, минерални добавки, витамини и други биологично активни вещества. Участието на отделните компоненти се определя от оптимизирани по състав рецепти в съответствие с потребностите на различните видове и категории животни, както и равнището на продуктивност.

Пазарът на свинско месо в ЕС се срина - Свиневъдство

Полезна информация за свинете.Пазарът на свинско месо в ЕС се срина. В Германия цените на свинете
Free Joomla! templates by Engine Templates