Новини

Разпределя се 4 пъти по-голям бюджет за инвестиции в растениевъдството

Производителите на плодове и зеленчуци ще могат да се възползват от 4 пъти по-голям бюджет през 2020 г. по схемата „Помощ за инвестиции в материални активи в земеделски стопанства, свързани с първично производство на растениевъдна земеделска продукция”. През 2019 г. в направлението беше разпределен ресурс от 3,6 млн. лв. За настоящата бюджетът е увеличен на 18,6 млн. лв.

Прочети още...

Европейската комисия дава 200 млн. евро за промоция на храни

На фокус са най-вече пазарите с голям потенциал в Южна Корея, Япония, Мексико, Съединените щати и Китай

Прочети още...

Основен акцент в политиката за подкрепа остават малките и средни стопанства

Основен акцент в политиката за подкрепа в България остават малките и средни стопанства.

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева след като откри официално българския щанд на Международното специализирано селскостопанско изложение Зелена седмица 2020 в Берлин.

Прочети още...

Влизат в сила новите изисквания за по-висока биосигурност при отглеждане на свине в лични стопанства, фамилни и индустриални ферми

От днес, 17 януари 2020 г., влизат в сила новите изисквания за по-висока биосигурност при отглеждане на свине в лични стопанства, фамилни и индустриални ферми. Измененията и допълненията в Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти са обнародвани в днешния брой  …. на Държавен вестник.

Прочети още...

ЕС дава над 200 млн. евро за промоционални кампании на селскостопанска продукция

От 14 януари Брюксел отвори процедурата за предложения за програми за промотиране на селскостопански продукти. През 2020 година ЕС ще отпусне 209 млн. евро за финансиране на промоционални кампании на селскостопански продукти и храни, съобщава AgPress.eu.

Прочети още...

Актуално
Брой статии:
2543
Интересно
Брой статии:
140
Анализи
Брой статии:
69
Празници
Брой статии:
5