Новини

БАБХ започва извънредни проверки в обектите за производство и продажба на сладолед

От днес, 14.06.2021 г., Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед в цялата страна.

Прочети още...

Взеха нови проби за чума от спорното стадо в Болярово

Повторни кръвни проби бяха взети от стадото на Ана Петрова от град Болярово. Резултатите трябва да покажат дали животните са здрави, което ще позволи да отпаднат санкциите, наложени заради констатирани огнища на чума по дребните преживни животни преди 3 години.

Прочети още...

МОСВ и НСОРБ планират меморандум за общи действия и политики

Меморандум за общи действия и политики ще бъде изготвен между МОСВ и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Това беше решено по време на вчерашната среща на министъра на околната среда и водите Асен Личев и политическия му екип с изпълнителния директор на НСОРБ Силвия Георгиева, Владимир Георгиев – член на УС на сдружението и кмет на Самоков, и експерти.

Прочети още...

РИОСВ - Смолян спаси още едно мече

След постъпил нов сигнал за малко мече, намиращо се в близост до гр. Чепеларе (под главен път Смолян - Чепеларе – Пловдив) от експерти на РИОСВ-Смолян, е извършена проверка на място. Установено е, че повече от два часа то е било само в близост до главния път.

Прочети още...

Инвентаризираха новосъздадената вегетативна семепроизводствена градина от черен бор в Панагюрище

Служителите на Горска семеконтролна станция – Пловдив, участваха в практическа теренна работа при извършване на инвентаризация на присадените фиданки в новосъздадената вегетативна семепроизводствена градина от черен бор на територията на Държавно горско стопанство - Панагюрище.

Прочети още...

Актуално
Брой статии:
3507
Интересно
Брой статии:
140
Анализи
Брой статии:
70
Празници
Брой статии:
5