Новини

Кредити за над 500 000 лева получиха пчеларите по НПП

Държавен фонд „Земеделие“ одобри всички подадени заявления за кредити от кандидатите с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство (НПП). Финансиране получават 125 бенефициенти, които ще реализират проектите си чрез кредит. Отпуснатите средства са в размер на 523 000 лева.

Прочети още...

82,5 милиона лева подкрепа за сектор „Животновъдство“ сред среща при премиера Бойко Борисов

„Ще ви подкрепим с 56,5 милиона лева, имаме такъв инструмент, ще ги осигурим през Министерския съвет“. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с животновъди, в която участва също министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Прочети още...

Цените на хранителните стоки на едро се повишиха през тази седмица

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши през тази седмица с 1,61 на сто, до 1,453 пункта, съобщава БНР, позовавайки се на данни от Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБТ). Базовото ниво на индекса от 1.000 пункта е от 2005 година. За две седмици ИТЦ се повиши с 3,49 на сто.

Прочети още...

До 28 август се удължава срокът за прием по схемата за инвестиции в кланиците

Срокът за прием по новата схема за държавна помощ „Инвестиции за изграждане на кланични пунктове“ се удължава до 28 август 2020 г. Животновъдите могат да подават документи в Областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ по място на осъществяване на инвестицията по проекта.

Прочети още...

В изследваните от БАБХ проби от крави се потвърди наличието на нитратни, нитритни и амониеви йони

Резултатите от първоначалните лабораторни изпитвания, извършени на проби от умрели след водопой крави край Димитровград, потвърждават наличието на откритите и във водата нитратни, нитритни и амониеви йони.

Прочети още...

Актуално
Брой статии:
3110
Интересно
Брой статии:
140
Анализи
Брой статии:
70
Празници
Брой статии:
6