Новини

Внесен е законопроект, предвиждащ забраната на фермите за ценни кожи в страната от 1 януари 2021 г.

Законопроект, предвиждащ забраната на фермите за ценни кожи в страната от 1 януари 2021 г., е внесен в парламента. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА Петя Алтимирска - председател на Инициативния комитет на Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и председател на УС на Сдружение "Кампании и активизъм за животните в индустрията" - КАЖИ.

Прочети още...

Китай има интерес към българския тютюн

Китай има интерес към българския тютюн, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите. След броени дни делегация ще пристигне в страната ни с цел проучване на производството. Тя ще проследи пътя на тютюна – от полето през преработката, пакетирането и износът му.

Прочети още...

38 млн. евро или с близо 75 млн. лева ще бъдат увеличени средствата по подмярка 4.2

С още 38 млн. евро или с близо 75 млн. лева ще бъдат увеличени средствата по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР 2014-2020, стана ясно от публикуваната на 16 септември Заповед на заместник-министъра Лозана Василева и ръководител на Управляващия орган (УО) на ПРСР 2014-2020. 

Прочети още...

Хлябът, зеленчуците и месото поскъпнаха

Годишната инфлация към края на август е 2,9%, колкото беше и към края на месец юли, сочат данните на НСИ.

Основната причина за това е поскъпването на храната.

Прочети още...

ГМО експеримент с комари в Бразилия завърши катастрофално

Бразилия е една от държавите, които имат сериозни проблеми с комарите, техния брой, разпространяваните от тях болести и всичко неприятно, свързано с тях. Това е и една от причините в страната постоянно да се правят опити за ограничаването на тяхната популация.

Прочети още...

Актуално
Брой статии:
1991
Интересно
Брой статии:
136
Анализи
Брой статии:
66
Празници
Брой статии:
6