Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Анализи

Глобалното производство на маслодайни култури ще бъде до 576.8 млн. тона, което е с 3 млн. тона над януарската прогноза

Експертите на американския департамент по земеделие повишиха оценката си за глобалното производство на маслодайни култури до 576.8 млнтона, което е с 3 млн. тона над януарската им прогноза, съобщава UkrAgroConsult. Основен принос за това ще има производството на соя, което е повишено с 1,7 млн. тона до 334,9 млн. тона. Въпреки това то изостава значително от нивото от 2018/19 година от 458,6 млн. тона.

Българската пшеница е поевтиняла само с 2% за година

Цената на пшеницата през миналата година на международните пазари с изключение на САЩ е отбелязала спад, съобщиха днес от стоковата борса.

У нас царевицата е поевтиняла с около 7% през миналата година

Цените на царевицата в края на миналата година са постигнали известна стабилизация на фона на тенденция за спад в прогнозите за световното производство до малко над 1 млрд.

Добивите от слънчоглед чупят рекорди

На 10 януари Службата за външните пазари към Министерството на земеделието на САЩ (FAS USDA) оповести актуализираната си прогноза за производството на слънчогледово семе в света.

Леко поевтиняване в рамките на месец при замразеното пилешко

С близо 3% по-ниска е средната цена на замразените бройлери у нас през юли, спрямо предходния месец. Килограм се търгува за близо 3 лева, показват оперативни данни на земеделското министерство. Минимален ръст отбелязва и средната за Европейския съюз цена – тя е 3 лева и 74 стотинки.

Free Joomla! templates by Engine Templates