Интересно

Ежедневната консумация на кисело мляко намалява риска от белодробен рак

Ежедневната консумация на кисело мляко намалява риска от белодробен рак, предаде БТА.

Авторите на изследването от университета Вандербилт в Нашвил, щата Тенеси, отбелязват, че консумацията на кисело мляко не трябва да се обезсърчава, и че е нужно да се преразгледат потенциалните ползи от консумацията на млечни продукти.

Американски диетолози препоръчват да се консумират не повече от три порции млечни продукти дневно. Добре е освен това млечните продукти да са обезмаслени или с ниско съдържание на мазнини. Тези препоръки са базирани върху проучвания, които показват, че наситените мазнини в пълномаслените млечни продукти увеличават нивото на лошия холестерол.

Прочети още...

10 суперхрани, които подобряват здравето ни

Всеки ден тялото ни се нуждае от здравословна храна, която да допринася за изпълнението на всяка функция в организма. Когато се храним с подходящите суперхрани, можем да държим приема на лекарства колкото се може по-далеч от нас. Ще сме в добра форма, ще се чувстваме енергични и ще можем да се справяме с атаките на различни болестотворни микроорганизми, стареещи процеси и болестни изменения в клетките на тялото ни, пише Az-jenata.bg.

Прочети още...

Растенията разговарят помежду си

Растенията ползват предупредителни сигнали, за да информират побратимите си, че са нападнати от вредители, сочат резултатите от изследване.

Прочети още...

Първи български сорт лимец

Заявяването, регистрирането и включването на първия изцяло български сорт лимец в официалната сортова листа на България е в ход, предаде БТА. Един от пионерите в производството на древното жито у нас, Петко Ангелов е селектирал в района на Източните Родопи разновидност от типа "еднозърнест лимец", който е с черен клас.

Прочети още...