Мероприятия в овощната градина.Грижите в лозята продължават. Грижите, които трябва да полагаме при асмите и лозите в градината през този период са с цел създаване на оптимално проветрение и просветляване на

растенията. С това ще постигнем по-добра и качествена реколта.

Ако не сте премахнали излишните безплодни леторасти все още може да го направите. По този начин се създадава възможност за огряване на останалите леторасти и гроздове от слънцето. Това спомага за по-добро развитие и узряване на леторастите и максимално обагряне и узряване на гроздовете.

Ако прецените, че гроздовете са прекалено много за отделното растение също може да ги проредите, като оставите тези, които са разположени по-близо до основата на летораста. Оптималното натоварване на всяка лоза трябва да е съобразено със силата на растеж и конкретното физиологично и здравно състояние на растението.

При асмите, както и при стъблено отглежданите лозя периодично трябва да превързваме леторастите към съответната конструкция, за да не се прекършат от тежестта на наедрявящите зърна и от вятъра.

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));