Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Защо гният цветовете на тиквичките

Защо гният цветовете на тиквичките?

Първата причина:

времето
Тиквичките са растение изискващо много топлина и светлина. Трудно понасят захлаждане и дъждовно лято. Основната причина за гниене на завързите е дъждът и студът. Тази година, поради продължителната дъждовна пролет, реколтата от тиквички закъснява.
В такива условия, растението е угнетено и само отхвърля завързите. Можете да му помогнете, като премахнете някои от старите листа. Чрез подобряване на проветрението, загиването на завързите ще намалее.


Втора причина: дефицит на микроелементи
Често цветовете гният поради липса на микроелементи. На първо място, бор и йод. Да се ​​справим с този проблем е просто. Достатъчно е да вземете 2-5 г борна киселина на 10 литра вода и да ги разтворите в гореща вода.
Друга причина за гниене на тиквичките е липсата на йод. Можете да решите проблема чрез пръскане на растения с калиев йодид. Това е особено полезно за тиквичките.


Трета причина:
Тиквички обичат влагата, защото корените им се намират много близо до повърхността на почвата. Твърде високата влажност обаче може да доведе до гниене на плодовете. Ето защо, поливайте рядко, но обилно: най-малко 20 литра на растение.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates