Обилно полейте с вода летните цветя, преди да ги пресадите в сандъчета, големи вази и гърнета. Ако забележите, че корените на растението са се сплели твърде много, опитайте да ги разредите. Ако това не ви се отдава , отмийте земята от кореновата система на цветето. В резултат в новата почва ще се образува повече кислород.

Сандерсония ( Sandersonia ) - Ярки огньове

Любителите на цветята понякога наричат Сандерсонията ( Sandersonia ) „китайски фенери" заради наситеножълтите й цветове, красящи това растение от август до септември. Ако през юни сте посадили луковичките на сандерсонията в саксии с хранителна почва, ще й се радвате на балкона. В почвата се поставят подпори, а доброто място за саксията е топла сянка или полусянка. Следете почвата да е постоянно влажна.

Радикално подстригване

Редовно събирайте урожая от посадените лично от вас на балкона ароматни треви. Те ухаят най-силно в началото на цъфтежа им в слънчево утро. Ментата и маточината може да подрежете ниско, това ще накара стъблото да се разклони, а храстчето да стане по-пищно.

Нашите съвети

• Цинията ще украси с ярки цветове дома или балкона ви. Тя се сади през юни-юли направо в саксиите или в балконските сандъчета.

• След цъфтежа бадемът добре се изрязва, за да не изсъхнат краищата на клончетата.

• Обкръжете се с ароматни растения. Посадете на мястото за отдих на балкона или на терасата лавандула, бял миризлив тютюн, хелиотроп и пеларгония.

• Слънчогледът се сее до средата на май по 2-3 семена във всяка саксия. После се оставя в саксията едно растение, но най-едрото.


Източник: Домашен журнал