Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Разсади при цветята

Разсади при цветята

 

Няколко общи правила:

Първото нещо след като се сдобиете със семена е да подготвите почвата. Семената се сеят в пръст различна от тази, в която се

гледат възрастните растения. Нужно е тя да е по-лека и по-влагоемка.

Преди засяването повърхността на почвата се заглажда и леко се притиска. Това се прави, тъй като е желателно семената да са на еднаква дълбочина. Когато сеем в градината, го правим на редове или в гнезда, а в съдове е разпръснато.

Заравянето на семената трябва да е плитко, почвения слой над тях да е съвсем рохкав. Когато семената са много малки, не ги покривайте, просто поставете тъмен лист хартия отгоре и го махнете веднага след покълването им.

След като засеете семената е много важно, да ги полеете, а по-добре е почвата, в която ги засявате да е влажна. Водата е много важен фактор. Семената поемат голямо количество, без нея те не могат да покълнат. Разбира се поливането трябва да става внимателно, особено при по-дребните семена.

Следващата манипулация е да покриете съдовете със стъкло, с цел намаляване на изпарението и поддържане редовна влага около никнещите семена. В последствие пониците постепенно привикват към обикновените въздушни условия.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates