Мероприятия в цветната градина.Грижи за стайната роза през зимата в топло жилище.

Какви са правилните грижи

за розата през зимата, ако температурата в жилището не пада под 20°C?

И тук има два варианта на развитие на събитията.

Осигурявяне на розата на допълнителна светлина с лампа. Ако направите правилно това, растението няма да премине в покой и ще цъфти дори и през зимата. За да се постигне това, поставете лампа над розата, но така, че топлината, която се излъчва от нея, да не попада върху цветето. Осветлението трябва да бъде средно 20 часа на ден. Грижите и поливането не се различават от тези през лятото. Трябва да наблюдавате само влажността на въздуха: сухият въздух не влияе добре на розата. Ако под прозореца има радиатор за отопление на стаята, тогава е необходимо да предпазите розата от тази топлина и да овлажнявате въздуха.

Периодът на покой на роза в жилището. За това време, не е необходимо допълнително осветяване на растението. Но и тук е нужно да се следи влажността на въздуха и температурата му. Необходимо е розата да се предпазва от топлия въздух от радиаторите. Поливането е веднъж на няколко дни. Провежда се резитба на растението. Изчакайте листата да опадат. В тъмни и облачни дни за няколко часа е нужно допълнително да осветите растението с лампа.

Стайните рози , които преминават зимен покой, пролетта са по-силни и обилно цъфтят и имат много по-красиви пъпки.

За да ви радва стайната роза с красиви цветове е добре да се опитате да й осигурите зимен покой. Така тя ще цъфти от пролетта до есента.В топлия сезон е по-добре да изнасяте растенията навън, но да не са на пряка слънчева светлина в горещите дни.