Мероприятия в цветната градина.Грижи за стайната роза през зимата в топло жилище.

Какви са правилните грижи

за розата през зимата, ако температурата в жилището не пада под 20°C?

И тук има два варианта на развитие на събитията.

Осигурявяне на розата на допълнителна светлина с лампа. Ако направите правилно това, растението няма да премине в покой и ще цъфти дори и през зимата. За да се постигне това, поставете лампа над розата , но така, че топлината, която се излъчва от нея, да не попада върху цветето. Осветлението трябва да бъде средно 20 часа на ден. Грижите и поливането не се различават от тези през лятото. Трябва да наблюдавате само влажността на въздуха: сухият въздух не влияе добре на розата. Ако под прозореца има радиатор за отопление на стаята, тогава е необходимо да предпазите розата от тази топлина и да овлажнявате въздуха.

Периодът на покой на роза в жилището. За това време, не е необходимо допълнително осветяване на растението. Но и тук е нужно да се следи влажността на въздуха и температурата му. Необходимо е розата да се предпазва от топлия въздух от радиаторите. Поливането е веднъж на няколко дни. Провежда се резитба на растението. Изчакайте листата да опадат. В тъмни и облачни дни за няколко часа е нужно допълнително да осветите растението с лампа.

Стайните рози, които преминават зимен покой, пролетта са по-силни и обилно цъфтят и имат много по-красиви пъпки.

За да ви радва стайната роза с красиви цветове е добре да се опитате да й осигурите зимен покой. Така тя ще цъфти от пролетта до есента.В топлия сезон е по-добре да изнасяте растенията навън, но да не са на пряка слънчева светлина в горещите дни.