Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Да наторим тревата

Мероприятия в цветната градина.Да наторим тревата.

Често срещано явление през юли

при тревните площи е пожълтяването.
Тревната площ има врагове и това са: сянката и липсата на азот (ако гората е близо, има още един враг и това е къртицата).

Характерно за раиграса е, че изисква косене и редовно поливане. Той бързо извлича азота от почвата и се оказва на „гладна диета“. При липсата на азот тревата расте лошо или започва да взема храната си чрез дълги корени от съседни цветни и зеленчукови лехи.

Достатъчно е да се подхранва веднъж месечно. Преди внесянето на тора, ако тревата е пораснала, трябва се окоси.

Торенето на тревата е лесно, защото корените й образуват гъста мрежа, както на повърхността, така и в дълбочина, така че където и да падне торът ще се използва от тревата.
В периода на усилена вегетация (юли, август), когато поливките и коситбите са по-чести и изнасянето на хранителни вещества е голямо, е добре да внасяте амониева селитра в норма 3 до 4кг/100кв.м. веднъж месечно.

* Гарантирайте добра почвена влага предварително, за да подсигурите хомогенно разпределение на постъпващия тор в почвата.

* Добре е след торене почвата да не пресъхва, тъй като при липса на вода концентрацията на тора нарства много и може да повреди корените.
В рамките на три дни ще забележите как се променя цвета на моравата: той е станал по-интензивен.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates