Мероприятия в цветната градина.

Може ли да преместим стар розов храст?

Ако сте решили да пресадите

розите в градината, трябва да спазите някои правила:
  .  Първо е необходимо да се намери подходящо място в градина за розата. Трябва да се знае, че розата не търпи съжителство с много растения, не обича сянка, места в който се застоява влага.
   . Важно е също така и да се избере подходящо време за презасаждане на розите. Те могат да се пресаждат както през есента, така и през пролетта.
   . Необходимо е храста предварително да се подготви за презасаждане. Първото нещо , , което трябва да се направи е резитбата. Приблизителната височина на храста за презасаждане трябва да бъде 40 до 50 cм.
    Дупката, в която ще бъде засадена розата се изкопава по-голяма, за да може да се постави дренаж, и върху него компост. Всичко това се прави предварително минимум 2-3 седмици. Не забравяйте да полеете обилно.
    Извадете корените на розата заедно с пръст. Трябва да знаете, че корените на розовия храст са със същия диаметър като короната. Поради това е необходимо да се уверите, че възможно най-малко от корените ще се повредят при изваждането им от земята, и при презасаждането на новото място.