Полезна информация за цветята.Как да разположим цветята в стаята.

 

Как да разположим <strong class=цветята в стаята" width="400" height="300" /> 

На

пода

Подът е подходящ за големи растения. Там ще изглеждат добре такива, които приличат на дървета , например монстера,апахира,афикус Бенджамина или палми (юкка,аарека). Дизайнерите обичат да използват високи единични растения. Ако поставите две еднакви растения едно срещу друго, то стаята ще изглежда симетрична.

Внимателно подберете растенията. Високото и тясно създава ефект на висок таван. Ниското и разперено растение създава обратния ефект. Големите тежки растения може да развалят покритието на пода, затова е добре да използвате поставки.

На стената

Там обикновено се закрепват декоративно растящите и лианите. Тъй като се използват много малки саксии, тези растения имат нужда от често поливане.

Цветарник

Ако растението има дълги дъговидни стебла, то е най-добре да го поставите върху цветарник или във висяща кошница.

Таван

Най-доброто място за виещите се растения. Стеблата спокойно могат да висят надолу и да привличат погледите. Не бива да ги закачате на места, откъдето постоянно се минава и те могат да пречат. Проверете дали са закрепени стабилно. Грижите за тези растения не са лесни. поливането им е доста по-трудно занимание.

Перваз

Там е добре да поставите растения, при които светлината подчертава красотата на листата. Трябва да се съобразите с размера. Малко цвете на фона на огромен прозорец няма да изглежда добре.


Още за цветята:
Източник: Български фермер