Полезна информация за цветята.Как да разположим цветята в стаята.

 

Как да разположим цветята в стаята 

На

пода

Подът е подходящ за големи растения. Там ще изглеждат добре такива, които приличат на дървета, например монстера,апахира,афикус Бенджамина или палми (юкка ,аарека). Дизайнерите обичат да използват високи единични растения. Ако поставите две еднакви растения едно срещу друго, то стаята ще изглежда симетрична.

Внимателно подберете растенията. Високото и тясно създава ефект на висок таван. Ниското и разперено растение създава обратния ефект. Големите тежки растения може да развалят покритието на пода, затова е добре да използвате поставки.

На стената

Там обикновено се закрепват декоративно растящите и лианите. Тъй като се използват много малки саксии, тези растения имат нужда от често поливане.

Цветарник

Ако растението има дълги дъговидни стебла, то е най-добре да го поставите върху цветарник или във висяща кошница.

Таван

Най-доброто място за виещите се растения. Стеблата спокойно могат да висят надолу и да привличат погледите. Не бива да ги закачате на места, откъдето постоянно се минава и те могат да пречат. Проверете дали са закрепени стабилно. Грижите за тези растения не са лесни. поливането им е доста по-трудно занимание.

Перваз

Там е добре да поставите растения, при които светлината подчертава красотата на листата. Трябва да се съобразите с размера. Малко цвете на фона на огромен прозорец няма да изглежда добре.


Още за цветята:
Източник: Български фермер