Полезна информация за цветята.Кактусите - къде да ги отглеждаме.

 

Кактусите - къде да ги отглеждаме 

Обърнете

внимание на прозорците и балкона. Всички знаят, че вечнозелените растения непрекъснато фотосинтезират. Тоест, при слънчева светлина отделят кислород , а при недостиг на светлина - въглерод. По тази причина растенията трябва да поставяте не по-далеч от 1,5 метра от източник на естествена светлина.

Кактусите идват от далечни страни с горещ и сух климат. По тази причина начинаещите любители често не успяват да им създадат правилни условия у дома.

За всеки вид трябва правилно да се подберат почвата и мястото.

Най-добре е да поставите зелените си бодливци в кухнята или работното помещение. не се препоръчва отглеждането им в спалня. Ако балконът е остъклен, то той е идеалното място за кактусите. Там те ще имат достатъчно слънце и въздух, за да растат и да се развиват.

Кактусите вземат влагата от въздуха, поради това са им необходими помещения, където постоянно ще циркулира топъл и влажен въздух. За да създадат такива условия, трябва да се спазят някои правила.

Ако растенията са разположени на перваз над радиатор, върху него трябва да се постави отразяваща решетка. Прекалено сухата горещина е губителна за кактусите.


Още за цветята:
Източник: Български фермер